Aktuellt

2021

Anpassning till oväntade omständigheter

Ja inte trodde vi när vi blickade framåt på nyåret att 2020 skulle bli som det blev. Inte bara vi, utan hela Sverige blev tagna på sängen, när Corona pandemin slog sina klor över landet. Som tur är har vi inte drabbats hårt av sjukdomen, utan endast fått lite ”smakprov” av den.

Vi har fått anpassa oss och ändra i våra planer på många olika sätt. Alla aktiviteter som vi deltar i har ställts in och vår efterlängtade allsång fick vi också skjuta upp.

Men ändrade omständigheter betyder också ändrade prioriteringar. Vi har bland annat använt tiden till att göra fint i vår närmiljö. I vårt klimat-temas anda, har vi planterat bärbuskar och fruktträd. Vi har satt så mycket potatis att vi tror att vi kan vara självförsörjande i år och vi har bestämt att, istället för att minutiöst klippa våra gräsmattor behålla dem i ängsliknande utformning. Dessutom har vi byggt ett insektshotell för att välkomna och underlätta för insekter och bin. Och på tal om bin, så har vi också blivit värdar för två bisamhällen. Bänkar, trädgårdsmöbler, utsiktsplatser och aktivitetsmöjligheter har vi placerat lite här och var.

Vi ser nu fram emot en härlig sommar och hoppas att vi har fått sunda vanor av detta avbrott i vardagen. Och så hoppas vi att vardagen blir sig någorlunda lik igen till hösten, att vi får dansa och sjunga med våra vänner och umgås med varandra utan rädsla.

Fridebo AB | Copyright © 2024