Aktuellt

Vinter/vår 2020

Nytt år och nytt decennium. Nya tag och nytt tänk.

Vi har bestämt oss för att ha ”miljö och klimat” som tema för detta år. Alla har vi följt den nationella och internationella debatten kring detta aktuella ämne. Men hur kan vi på Fridebo uppmärksamma detta? Till att börja med så samtalar vi mycket om hur vi kan göra och hur vi bör göra. Vi pratar om återvinning, sopsortering, plastanvändning, odling och inköp.

Men vi vill också gå ett steg vidare. Vi vill utmana oss själva genom att under våren införa en bilfri vecka. Vi har bestämt oss för att vecka 17 skall, inom verksamheten vara helt bilfri (undantag naturligtvis för ambulans och brandkår… om dessa skulle vara nödvändiga). Vi tänker avboka all färdtjänst, stänga parkeringen, låsa bilarna och sätta vår kreativitet och uppfinningsrikedom på prov. Vi har sen tidigare år investerat i både vanliga cyklar och tandemcyklar och tänker att dessa får utgöra basen för våra transportbehov under denna vecka. Sen tänker vi att vi dammar av tidtabellerna för kollektivtrafiken och ger den en chans.

Vi leker med tanken om hur det skulle vara om fler ville göra oss sällskap under denna vecka. Om fler skulle vilja testa att avstå från bilkörande en vecka om året!

Vi tror att det är möjligt! Vi vågar prova!

Vi vill härmed utmana alla som vill och vågar – att haka på detta initiativ och ge klimatet en väl behövlig vila under en vecka!

En vecka går fort! Vecka 17 infaller dagarna 20 – 26 april

Fundera, planera, bestäm dig och genomför!! Svårare behöver det inte vara!! Lycka till!!